Het heeft misschien enige tijd geduurd om de oorzaak van het probleem van je baby te achterhalen. Nu koemelkallergie is gediagnosticeerd, is het begrijpelijk dat je wilt dat je baby zich snel beter voelt. Belangrijk is daarom om snel koemelkeiwit uit het dieet weg te halen, in het geval van borstvoeding kan dit door een koemelkvrij dieet te volgen of in het geval van flesvoeding over te stappen op een intensief gehydrolyseerde dieetvoeding. De exacte tijd tot het verminderen van de allergische reacties kan verschillen afhankelijk van de ernst van de klachten die je baby vertoont. De meeste allergische reacties zouden binnen 2-4 weken moeten verdwijnen.

Misschien merk je al een verbetering in allergische reacties binnen enkele dagen na aanvang van de door de arts aanbevolen hypoallergene flesvoeding. Je arts kan een intensief gehydrolyseerd flesvoeding zoals Nutramigen* LGG® hebben aanbevolen. Je baby dient Nutramigen* LGG® te blijven gebruiken zo lang de arts dit aanbeveelt en je arts zal regelmatig testen of je baby nog steeds koemelkallergie heeft. Nutramigen* LGG® heeft aangetoond dat het de duur van koemelkallergie kan verkorten, waardoor kinderen weer sneller kunnen terugkeren naar normale voeding in vergelijking met Nutramigen zonder LGG®. Lees meer over Nutramigen* LGG®.

Wat als de klachten bij mijn baby niet verbeteren?

Als je een intensief gehydrolyseerde flesvoeding gebruikt en de allergische reacties van je baby niet (geheel) verdwijnen maar je arts of diëtist nog steeds denkt dat het koemelkallergie is, kan worden opgestapt op een flesvoeding op basis van vrije aminozuren. Een flesvoeding op basis van vrije aminozuren zoals Nutramigen* PURAMINO* bevat geen koemelkeiwit en dient als dieetvoeding voor zuigelingen met ernstige allergische reacties en meervoudige voedselallergieën. Lees meer over Nutramigen* PURAMINO*.

Als je flesvoeding op basis van vrije aminozuren gebruikt en de klachten van je baby blijven aanhouden, is het waarschijnlijk geen koemelkallergie en is het belangijk om samen met de arts naar een andere oorzaak te zoeken

Wanneer kan ik terug naar gewone flesvoeding?

De belangrijkste reden waarom je baby geen problemen heeft terwijl hij/zij hypoallergene flesvoeding krijgt, is omdat de flesvoeding speciaal is ontworpen als dieetvoeding bij koemelkallergie. De kans is groot dat de allergische reacties van je baby terugkeren als je hem/haar te snel standaard flesvoeding voor zuigelingen begint te geven.

Neem contact op met je arts als je zorgen maakt over de gezondheid van je kindje.