Koemelkallergie kan zeker een uitdaging vormen, maar laat het niet het middelpunt van de wereld worden. Er zijn zoveel andere dingen die je kunt ontdekken over je kindje dan alleen zijn/haar allergie. Het hebben van een baby met koemelkallergie kan verschillende emoties naar boven brengen. Het is even belangrijk om goed met deze om te gaan als met het omgaan met je baby’s allergische reacties.

Vergeet niet dat de meeste kinderen tegen de tijd dat ze naar school gaan al over hun melkallergie zijn heengegroeid en een normale voeding tolereren. Tot dan, blijf positief en focus je op alle wonderlijke mijlpalen van het leven van je baby. Hier volgen enkele suggesties die je hierbij kunnen helpen:

Geniet ervan je baby te voeden

Als je graag door wilt gaan met het geven van borstvoeding is het belangrijk om niet de moed te verliezen. Je arts of diëtist kan een advies geven om je te ondersteunen met een melkvrij dieet zodat je kunt doorgaan met het geven van borstvoeding aan je kindje.

Als je flesvoeding of aanvullende voeding geeft, kan je arts een intensief gehydrolyseerde flesvoeding, zoals Nutramigen* LGG®, voorschrijven. Niet alleen zijn flesvoedingen van Nutramigen* LGG® aangepast aan de leeftijd, ze kunnen je baby ook sneller helpen terug te keren naar normale voeding vergeleken met Nutramigen zonder LGG®.

Het introduceren van bijvoeding is een belangrijke mijlpaal in het leven van je baby. Dit kan een uitdaging zijn, voor kinderen met koemelkallergie. Hierbij kunnen je arts en diëtist je steunen en er zijn vele nuttige tips beschikbaar in de rubriek introductie bijvoeding op deze website, inclusief recepten. Dit is leuke en spannende tijd voor je en je baby. Ga dus op onderzoek uit en vraag hulp waar nodig, zodat je beiden van deze bijzondere tijd kunt genieten.

Wapen jezelf met kennis over koemelkallergie

Een vaak voorkomende bron van frustratie en zorgen is het gevoel geen controle te hebben over een situatie. Door veel te lezen over koemelkallergie kun je opnieuw een gevoel van controle krijgen of, ten minste, begrijpen wat de allergie inhoudt. Hoe meer je weet, hoe meer vertrouwen je hebt in het aanpakken van de klachten. Neem de tijd om deze website door te nemen en lees de veelgestelde vragen of stel je vraag rechtstreeks aan een diëtist of professionele zorgverlener. Je dient steeds contact op te nemen met je arts als je zorgen hebt over de gezondheid van je kind of als je met onbeantwoorde vragen zit.

Hoe beter voorbereid je bent, hoe beter je de koemelkallergie van je kindje kunt omgaan zodat hij/zij kan genieten van al wat de kindertijd te bieden heeft. Als je gewapend bent met kennis en ideeën, zul je negatieve gevoelens kunnen omzetten in positieve en het dagelijks leven voor het hele gezin verbeteren. De rubriek Leven met KMA van deze website staat vol met suggesties om je te helpen.

Zorg goed voor jezelf

  • Probeer meer te bewegen, ga bijvoorbeeld naar de fitness of maak een lekkere wandeling in de buurt
  • Neem tijd voor jezelf wanneer je baby een dutje doet, lees dan wat of doe zelf ook een dutje
  • Als je nog andere kinderen hebt, plan dan een beetje quality-time met hen om te praten of te spelen
  • Probeer regelmatig en gezond te eten
  • Zoek ontspanning met ademhalingsoefeningen of yoga
  • Vraag hulp en steun
  • Plan tijd in voor sociale activeiten met vrienden

Je hoeft dit natuurlijk niet allemaal tegelijk te doen; stapje voor stapje. Elk stuk fruit dat je eet, elk dutje dat je doet en elk wandelingetje is goed — het telt allemaal samen.

Vier dagelijkse overwinningen

De zorg voor een baby met koemelkallergie kan een uitdaging zijn, vooral als de allergische reacties van je baby’s nog niet verdwenen zijn. Het is niet erg dat je frustratie voelt, maar neem aan het einde van elke dag de tijd om te evalueren wat er goed gegaan is, zodat je vooral de positieve zaken herinnert.