Er zijn meerdere testen die uw arts kan hebben uitgevoerd om koemelkallergie bij je baby te helpen diagnosticeren.

Het diagnoseproces kan meerdere dagen tot maanden duren en er kunnen enkele bezoeken aan je arts of specialist vereist zijn. Dit kan als frustrerend worden ervaren, maar als je het proces doorloopt tot het einde en de oorzaak van je baby’s symptomen helder is, betekent dit dat je onder begeleiding van de arts de oorzaak kunt aanpakken en de levenskwaliteit van je baby en je familie zullen verbeteren.

Allergietesten

Er zijn meerdere testen die de arts of specialist kan hebben uitgevoerd om koemelkallergie te diagnosticeren. Misschien heeft de arts je gevraagd om je baby op een eliminatiedieet te zetten en vervolgens een open of dubbelblinde provocatie uit te voeren. Als je arts vermoed dat je baby een IgE-gemedieerde allergie heeft (waarbij de symptomen gewoonlijk optreden vlak na het consumeren van koemelkeiwit), kan het zijn dat ze bij je baby een huidprik- of bloedtest hebben uitgevoerd.

Lees meer over de verschillende types van koemelkallergie om u het verschil tussen IgE-gemedieerde en niet-IgE-gemedieerde allergieën te helpen begrijpen.

Nu dat het diagnoseproces heeft aangetoond dat je baby allergisch is voor koemelk, kun je samen met de arts de veranderingen doorspreken. Hopelijk zal je baby zich snel beter voelen. Leer meer over hoe je koemelkallergie kunt aanpakken zodat de hele familie weer ontspannen kan genieten in Leven met koemelkallergie.