Men spreekt van reflux wanneer uw baby moedermelk of flesvoeding overgeeft tijdens of vlak na het voeden. Het is ook bekend als regurgitatie. Reflux is niet hetzelfde als braken omdat reflux geen moeite kost.

Deze aandoening komt zeer vaak voor doordat de slokdarm van baby's nog niet volledig ontwikkeld is. Tegen de tijd dat ze een jaar oud zijn, hebben de meeste baby’s geen reflux meer. Als uw baby zich voor de rest goed en gezond voelt en op een normale manier in gewicht toeneemt, dan hoeft u zich waarschijnlijk geen zorgen te maken.

Naast het overgeven van moedermelk of flesvoeding bestaan tekenen van reflux uit kokhalzen, verslikken of het weigeren van voedsel, aanhoudend hikken of hoesten, huilen tijdens het voeden of overmatig huilen, en regelmatig oorontstekingen. Als uw baby een van deze tekenen vertoont of moet braken, bloed in de stoelgang heeft, een gezwollen of gevoelig buikje heeft, verhoogde temperatuur heeft of gewicht verliest of niet in gewicht toeneemt, praat er dan over met uw arts. Hij/zij kan u voedingsadvies geven of, als er een onderliggende oorzaak zou kunnen zijn, een behandeling voor uw baby aanbevelen. U dient uw arts ook te raadplegen als de reflux van uw baby pas na de leeftijd van 6 maanden begint of als deze langer dan de leeftijd van een jaar aanhoudt.

Als u zich zorgen maakt over de gezondheid van uw baby, vraag dan steeds advies aan uw arts.